Beste Dhr. A. Neumann,
Mijn naam is Nienke. CMD student binnen de Minor Het Internet is stuk. Dit is het einde van de minor en ik kan u dan ook met vertrouwen zeggen dat deze minor heel goed aansluit bij CMD. Laat me mijn antwoord uitbreiden: 
Het internet is stuk is een minor gefocust op de Public Stack. De public stack is een richtlijn op het internet met eerlijke regels en verdeling van het internet zelf. Het klinkt een beetje vaag, maar om het helemaal te begrijpen moet je wel de minor volgen. In de 2 blokken die we hebben gehad, hebben we ons bijna elke week gefocust op een thema van de public stack lagen. Stukje bij beetje ga je steeds dieper de stack ontdekken met thema's zoals Rechten, Economie, Design etc. Vervolgens kan je deze kennis toepassen op de kleine opdrachten die passen bij een case. Zo kan je de geleerde theorie gelijk gebruiken!
De minor heeft mijn kijk op technologie zeker veranderd. In het begin merkte ik er nog niet zo veel van. Maar hoe meer ik er mee aan het werk was, hoe meer het begon op te merken. Het grootste verschil was de kennis in de data die wel niet van je wordt opgeslagen en wat hier mee gebeurd. Over de publieke waarden wist ik eigenlijk nog niks. Dit heeft dus ook behoorlijk wat deuren voor mij geopend. Wel ben ik zelf nog bezig met de publieke waarden toepassen zoals ik dat met de technologie doe. Maar uiteindelijk kom ik daar wel. 
Een van de hoogte punten van deze minor was het multidisciplinaire samenwerken met opleidingen. Door de gemengde teams waren opdrachten en projecten een stuk beter te doen. Iedereen heeft namelijk zijn/haar eigen sterke en zwakke punten. Hierdoor vullen wij elkaar allemaal goed aan. Dit zal mij ook zeker helpen in de toekomst. Ik zal ook in een multidisciplinair team gaan werken en dan is het belangrijk dat ik hier al wat meer van weet en er ervaring mee heb opgedaan.
Dit is dan ook zeker een onderdeel wat altijd moet blijven. 
Verder is het werken voor een opdrachtgever van buiten de HvA ook heel fijn. Je krijgt oprechte feedback en er wordt naar je geluisterd. 
Ik zal dan ook later in mijn beroep als UX/UI designer en front-end developer rekening houden met alle factoren waar ik het afgelopen half jaar te maken mee heb gehad. De technologie die gebruikt wordt. En dan al helemaal de data die gebruikt gaat worden en hoe dit wordt opgeslagen. 
Wat terug mag komen op CMD is eigenlijk een vak over hoe het internet nu echt in elkaar zit. Een soort mini minor zou ik het noemen. Deze minor heeft dan ook echt mijn ogen geopend en het zal zeker impact hebben op hoe ik later aan het werk ga.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij verdere vragen en/of toelichting hoor ik graag van u.
Met vriendelijke groet,
Nienke de Keijzer
Back to Top